Bern Ilse van der Heide

Stedentrip naar Bern

Zwitserland staat bekend om kaasfondue, mooie skigebieden, bergen en chocolade. SkyWork Airlines liet tijdens een studiereis naar Bern aan zes reisspecialisten zien wat deze bestemming nog meer heeft te bieden.

Bern
Bern is een authentieke en originele stad en staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is zeker niet zonder reden. De imposante gebouwen Bern zijn over het algemeen nog in originele staat, de brede straten en grote kelders, allemaal kenmerken van de stad. In de zomer wordt er veel gezwommen in de Aare, een heldere rivier die dwars door Bern loopt. Het openbaar vervoer is perfect geregeld en de reiziger kan overal naar toe, ook vanwege de centrale ligging van de stad. Er zijn 60 hotels in Bern, in variërende prijsklassen. Daarnaast krijgen toeristen een Bern Ticket bij een hotelovernachting, deze is gratis te gebruiken in alle bussen en trams in de stad. Bern is heel bijzonder. Het voelt als een dorp, maar het is een grote veelzijdige stad.

 

Ontspanning
Vanuit Bern is het heel eenvoudig om met de trein naar de Alpen te gaan. Zowel in de winter als in de zomer is er genoeg te beleven in de bergen. In de winter is Andelboden een skigebied, met 210 kilometer aan skipistes en 49 skiliften. In de zomer kunnen toeristen mountainbiken, wandelen of met steps de berg af. De treinverbindingen naar de Alpen zijn goed geregeld. De ervaring met de steps naar beneden was geweldig en een leuk ontspannen uitstapje. Andelboden ligt 1350 meter boven zeeniveau, het hoogste punt ligt op 3242 meter.

Bern 4Bern 3
Openbaar vervoer
Zoals hierboven al kort beschreven, is het openbaar vervoer in en rondom Bern goed geregeld. Daarnaast zijn er in Zwitserland ook verschillende treintours, deze lopen door prachtige gebieden en staan garant voor een adembenemend uitzicht, waaronder Het Jungfraujoch. Deze treinlijn loopt door het UNESCO Werelderfgoedlijstgebied en laat verschillende highlights in het Alpengebied zien.
Bern 5

Bern

 

 

 

 

 

Afsluiting-Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *