Christoffelberg Curacao

Van droom tot realiteit

Veel mensen om mij heen vragen altijd waarom ik het reizen zo aantrekkelijk vind. Soms hoor ik om me heen dat mensen het zien als vluchten of juist weer het zelfstandige ontdekken van de wereld. Als reisliefhebber zeg ik natuurlijk dat reizen draait om het ontdekken van andere plekken, het leren kennen van nieuwe mensen en regelmatig in het diepe springen.

Laatst vertelde iemand een interessant verhaal. Je kunt reizen en het leven zien als het stappen in drie soorten taxi’s. De basis is er: namelijk de auto. De ene taxi kan een dikke BMW zijn, de andere een schattige Deawoo. Dat ligt er maar net aan wat je hebt meegekregen. Het ene is ook niet beter dan het andere, iedere auto is uniek. Dat geldt ook voor ons.

Je kunt ervoor kiezen om in een taxi te stappen en aan de taxichauffeur overlaten waar hij naartoe wil rijden. Taxichauffeurs kennen immers de beste plekjes. Budget maakt niet uit, zolang je maar in het diepe kunt springen.

Daarnaast kun je kiezen voor een exacte bestemming, bijvoorbeeld naar Amsterdam. En met een beetje geluk weet je ook nog wat het je gaat kosten en hoelang je erover gaat doen.

Tot slot kun je ook 50 euro aan de taxichauffeur geven en aan hem overlaten hoe ver je hiermee kunt komen. Ik zie dit als een middenweg van het eerste en tweede.

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat iedereen keuzes kan maken in het leven en zolang je echt iets wil dit ook echt kunt bereiken. Je moet alleen zelf de motor starten en de beslissing maken om op pad te gaan.

Net als een rit naar je werk kun je files of omleidingen tegenkomen, dat geldt ook voor dit verhaal. Ik geloof dat als je ergens voor 100% achterstaat, je dit ook daadwerkelijk kunt bereiken. Linksom of rechtsom. Het is maar net hoe je omgaat met deze omleidingen, vaak zijn deze veranderingen juist een perfect leermoment en kun je dit de volgende keer weer toepassen bij een nieuwe situatie.

Aangezien ik bijna klaar ben met mijn studie ben ik net als anderen constant bezig met hetgeen wat ik na mijn studie wil gaan doen. Vroeger was the sky the limit, net als bij alle andere kinderen. Kinderen hebben een rijke fantasie en altijd een oplossing voor iedere situatie. Waarom is dat nu niet meer altijd het geval?

Iemand vroeg mij laatst: wat nou als je een jaar zou hebben zonder ook maar enige verplichtingen. Geen verplichte betalingen, werk en geld speelt geen rol in dat jaar. Het eerste wat direct in mij opkwam was een reis van enkele maanden. Dit maalt al langer door mijn hoofd, maar durf ik dit wel? Dromen is immers makkelijker dan het ook daadwerkelijk waarmaken. En waarom wil ik reizen? Die vraag kan ik wel beantwoorden. Ik wil ervaring opdoen, de wereld is groter dan alleen mijn Gelderse woonplaats. Nieuwe mensen ontmoeten, andere culturen ervaren en genieten van diverse soorten natuur. Dan komt de volgende vraag: waarheen? Een grote wens blijft altijd richting Australië. Maar waarom specifiek Australië? Geen idee. Omdat ik goede verhalen hoor misschien. Iets om in ieder geval nog even over na te denken.

Soms wordt er weleens gezegd dat je alleen onzeker wordt als er geen duidelijkheid is. Dus dat betekent dat ik duidelijkheid zou moeten creëren. Nog iets om over na te denken. Misschien herken jij jezelf wel hierin. Ik weet in ieder geval dat communicatie hierin een grote rol speelt. Niet alleen communicatie naar iemand anders, maar vooral naar jezelf. Durf te doen wat je wilt. Doe wat je leuk vindt, bepaal zelf met wie je dat zou willen en waar je dat graag wilt. Het leven is te kort om te twijfelen. Dromen komen niet uit, je moet ze zelf waarmaken.

 

Een gedachte over “Van droom tot realiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *