IMG_1225

Healthy Fest: Het gezonde festival

Het is je vast niet ontgaan: Healthy Fest. Op 3,4 en 5 juni vond het festival plaats bij CenterParcs De Eemhof en ik was erbij. Naast het feit dat het prachtige weer een enorm cadeau was heb ik ook een weekend lang genoten van het sporten, de sfeer en de ontspannen omgeving van CenterParcs. 

Festival
Healthyfest is een festival waarbij je allerlei sporten kunt uitoefenen, inspiratie kunt opdoen tijdens een lezing over diverse opvattingen over de gezonde levensstijl anno 2016 en kunt neerploffen in de bioscoop. Het rijk gevulde sportprogramma varieerde van bootcamp tot fietstochten, boksen tot jumping fitness en yoga. De foodtruck area stond alle dagen vol met eettentjes, waar je in gezelligheid kon bijkomen van de soms heftige work-out.

Vanaf vrijdag 13:00 uur mochten alle festivalgangers inchecken en naar de cottages. Ik had een VIP cottage geboekt voor twee personen. Deze cottage beschikte over een privé sauna, douche, whirlpool, woonkamer met keuken, aparte eetkamer en slaapkamer met een tweepersoonsbed. De cottage lag aan het water en er was een plekje waar je heerlijk van de natuur kon genieten in een van de ligstoelen.

Programma
Om 15:00 ging de eerste activiteit van start: Gladiator bootcamp. En ja, dit was ook gelijk een heftige work-out, maar ook gelijk een ontzettend goed begin. Zoals ik al eerder zei was het sportprogramma goed gevuld. Voorafgaand aan het festival kreeg iedere festivalganger een mail met inschrijfcode. Met deze code kon ik mij inschrijven voor de activiteiten die mij interesseerden. Het enige nadeel van deze spelregel was dat het inschrijven ook een limiet had, waardoor de activiteiten al snel vol waren. Een leermomentje dus voor de volgende keer, schrijf je op tijd in. Opvolgend waren er nog meer activiteiten en de dag werd afgesloten met een kampvuurmeditatie op het strand. Dit was echt heerlijk. Even rustig bijkomen van een paar uur intensief sporten met uitzicht op het Veluwemeer en met een kampvuurtje erbij.

SportZaterdagochtend begon ook al vroeg met een yogales. Nu lijkt het net alsof ik een yogatype ben, maar dat ben ik dus totaal niet. Maar bij Healthyfest draait ook om het ‘uit je comfortzone stappen’. Ik hou meer van intensief sporten, dus gelukkig kon dat daarna ook al weer. Midden op de dag werd een danswork-out gehouden, hierbij werd de hiphop weer tot leven geroepen. Dit uurtje was misschien wel het gezelligste van het hele weekend. Opvolgend was de Squat Party, dit was afzien. Deze work-out was onder leiding van Lars Schuijling, en Lars: je hebt ons goed afgemat. De dag werd afgesloten aan het strand, met gezellige muziek, bbq en een mooie ondergaande zon. Ja, dat was wel echt even vakantiegevoel.

Ook zondag was volgepland met leuke activiteiten. De dag begon met Body Balance, dit doe ik zo nu en dan ook wel eens thuis als ik spierpijn heb. Dit uurtje was dan ook goed doorbijten, want alle spieren werden even goed opgerekt. De highlight van deze dag was Jumping Fitness, misschien heb je dit wel eens voorbij zien komen. Met een trampoline worden meerdere oefeningen uitgevoerd en werd mijn conditie goed op de proef gesteld.

Mindfullness
Naast het sporten vind ik het ook altijd interessant om naar anderen te luisteren over hun opvattingen over sport, voeding en wat iemand motiveert. Tijdens de lezing over mindfullness vertelde Michael Pilarczyk over het feit dat je moet doen wat je wil en je daar door niemand moet laten beïnvloeden. En ja, als reiziger ben ik het daar zeker mee eens. Voor veel mensen is reizen een droom, maar waarom hoor ik nog steeds vaak om me heen dat die droom ook maar een droom blijft.

Vervoer

De meeste festivalgangers zullen met auto zijn gekomen, maar het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. De auto’s kunnen worden geparkeerd
op de parkeerplaats van CenterParcs. Vanaf Almere en Amersfoort Vathorst rijdt (soms) een bus naar de Eemhof.CenterParcs de Eemhof

Kosten
Nu vraag je je wellicht af hoe duur zo een weekend is. Nou, dat valt echt reuze mee. De meeste sportactiviteiten en cottage zijn inclusief, je kunt ervoor kiezen om nog kookworkshops- of proeverijen erbij te boeken, hier wordt wel een vergoeding voor gevraagd. De kosten voor het weekend waren €230. Omdat wij ervoor hadden gekozen om twee dagen zelf te koken waren de extra uitgaven €50.

Tips en complimenten
Aangezien het festival voor het eerst was, zijn er een paar kleine opmerkingen. De communicatie verliep niet altijd even duidelijk, maar de crew was wel bereid om je te helpen. Ook vooraf het festival werd er snel gereageerd op mails. Verder was het opvallend dat er weinig mannen aanwezig waren op het festival, ik hoop dat dit volgend jaar meer wordt. Want mannen: ook voor jullie is dit een ontzettend leuk festival! Tot slot miste ik een beetje een avondprogramma. Het was leuk geweest als er ’s avonds een live bandje zou spelen op het terrein en samen met anderen een lekker drankje kon drinken. Wat juist heel goed was, was dat er ontzettend veel werd gesponsord. Gedurende de dag kreeg ik regelmatig eiwitrijke repen en fruit. Daarnaast was het festivalterrein voorzien van een watertap. Maar boven alles: hoe heerlijk is het om legaal een weekend lang rond te lopen in sportkleding, genietend in de zon en de achtergrond gevuld met gezellige muziek.

Al met al was het een geslaagd weekend en is het festival zeker de moeite waard. Of je nou veel sport of niet, je kunt er altijd uit de voeten. Samen met vrienden, vriendinnen, partner, teamgenoten of misschien zelfs wel alleen, dat maakt allemaal niet uit. Heb jij nog vragen of opmerkingen over dit festival? Of wil jij jouw ervaringen delen? Stuur gerust een mailtje of zet jouw berichtje hieronder.

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *