La-Sagrada-Familia-2

De zeven hotspots van Barcelona

Vier reisfanaten: één citytrip. Barcelona is een stad waar jong en oud zich dagenlang kunnen uitleven. Oude gebouwen, nieuwe musea, goedkope restaurantjes, dure cocktailbars, unieke zandstranden en iets minder zeldzame hoeveelheden toeristen. Kortom, méér dan een bezoekje waard. Reisfanaten.be heeft zeven hotspots geselecteerd die zonder twijfel de moeite waard zijn om in jouw achterhoofd te houden bij een bezoek aan Barcalona.

#1: Anton Gaudí
Zeg je Barcelona, dan zeg je in één adem ook Anton Gaudí. Deze architect heeft allerlei beroemde werken in de stad gebouwd. Het bekendste gebouw is natuurlijk de Sagrada Familia. Dit bouwwerk met de karakteristieke puntige torens mag je echt niet missen bij je bezoek aan deze stad! Dat kan ook bijna niet, want het is een echte eyecatcher. Over eyecatchers gesproken: ook Casa Batlló, ontworpen door Gaudí, is een bijzondere eyecatcher. De mozaïeken details aan de gevel met allerlei vormen zijn zeer indrukwekkend. Andere gebouwen die zijn ontworpen door deze architect uit Barcelona zijn Torre Bellesguard en Casa Vicens.

#2: La Rambla
De Ramblas is misschien wel een van de bekendste straten ter wereld. Op deze meer dan een kilometer lange boulevard kun je heerlijk slenteren en genieten van kraampjes en mensen die er zitten te schilderen. Dompel je onder in de levendigheid van de Ramblas!

#3: Parken
Barcelona staat bekend om haar mooie parken, waar je even lekker kunt uitrusten. Er is volop groen te vinden in de stad. Neem nu Park Güell, dat ook weer is ontworpen door Gaudí. Het is een grote stadstuin waar je kunt genieten van de natuur. Het is ook goed vertoeven in Parc de la Ciutadella, een stadspark met een meer en een heuse waterval.

#4: Fundació Joan Miró
Tijd voor kunst! Het Fundació Joan Miró is een museum voor moderne kunst dat op een berg ligt, de Montjuïc. Het museum gaat over de kunstschilder Miró en mag zich een van de grootste musea van de wereld noemen. Wil je werk van Miró zien? Dan zit je hier goed, want er zijn alleen al meer dan 200 schilderijen te vinden, naast talrijke sculpturen en grafische werken.

#5: Museu d’Historia de Barcelona
De geschiedenis van de stad mag gerust rijk worden genoemd. De uitgebreide historie van Barcelona is goed te zien bij het Museu d’Historia de Barcelona, ofwel het Historisch Museum van Barcelona. Dit stadsmuseum laat haar bezoekers het hele geschiedenispad bewandelen.

#6: Port Vell
Wil je meer de nautische kant op en ook nog genieten van al het culinairs dat Barcelona te bieden heeft, zet dan koers richting Port Vell. Het ligt in het oudste deel van de haven. Je kunt er heerlijk bootjes en mensen kijken op een terrasje. Bijvoorbeeld bij Bar Colombo, waar je typisch Spaanse tapas kunt eten en kunt genieten van een biertje of een cocktail.

#7: Palau de la Música
Paulau de la Música is ook zeker een bezoekje waard. Dit prachtige concertgebouw stamt uit begin 1900 en is met haar glazen koepel een echte bezienswaardigheid. Zowel binnen als buiten zijn beelden te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *