Backpacken Frankrijk

Kamperen in Frankrijk

Vroeger speelde ik altijd op de basisschool het spelletje: ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’, en grappig genoeg was ik daar altijd heel goed in. Het onthouden van artikelen en dan weer iets nieuws verzinnen, het was altijd mijn favoriete kringspelletje. Als ik nu mijn koffer moet pakken voor een reis of vakantie, zijn dat ook altijd de eerste acht woorden waar ik aan denk.

Basic
Omdat ik vooral in mijn kinderjaren in Frankrijk ben geweest, vond ik het twee jaar geleden weer tijd om zelf terug te gaan. Samen met een vriendin ben ik met de backpack naar Montpellier gevlogen. We houden beiden van Back to Basic en van een uitdaging. Vanaf Montpellier zijn wij doorgereisd met de trein naar Alès, via Nîmes. Alès is een schattig dorpje en op een camping aan een klein riviertje kwamen wij tot rust na onze vliegreis. Hoewel het maar twee uur vliegen is, moesten we toch een nacht overslaan.

Transport
Vanaf Alès gaat een paar keer per week een bus richting Florac, een retourtje kost ongeveer 30 euro. Je zit dan twee uur in de bus, maar je hoeft je niet te vervelen. De uitzichten zijn waanzinnig. Florac is een schattig dorpje, waarvandaan veel te doen is. Het winkelcentrum is voorzien van typische Franse restaurantjes en ja.. Wie houdt er nou niet van de Franse keuken? De wandelroutes zijn fantastisch, de berg waar wij op uitkeken vanaf de camping is super goed te bewandelen, met duidelijk aangegeven routes. En de beloning was het zeker waard: een prachtig uitzicht over het gebied.

Ontdekken
Natuurlijk kun je tijdens of voor jouw vakantie op internet rondspeuren naar dingen die je kunt doen in de omgeving, daar is ook niks mis mee. Maar vraag tijdens jouw vakantie ook eens aan de lokale bevolking of ze nog tips hebben of ga lekker rondrijden met de auto. Heb je geen auto? Dan kun je ook gaan liften of de mooie bergen gaan beklimmen. Kijk in ieder geval verder dan dat jouw neus lang is. Saint-Enimie is een super schattig dorpje met kleine steegjes en leuke restaurantjes. Ik ben hier al een paar keer geweest en ik vind het elke keer weer heerlijk om hier te zijn. Als je aan komt rijden zie je het oude dorpje in het diepe dal liggen, wat er prachtig uitziet. Ik ben regelmatig naar de Cévennes afgereisd, waar je super mooi kan kanoën op de Georges du Tarn. Deze rivier loopt dwars door het dorp en vele campings hebben deze rivier als achtertuin. Door de vele stroomversnellingen is het heerlijk om op je luchtbedje de rivier af te peddelen.

Actie
Mijn reisgenootje en ik houden allebei van avontuur en we wilden na een aantal dagen ontspanning graag iets meer doen. In Saint-Enimie hebben wij een Canyoning-tour geboekt, waarbij we met andere klimliefhebbers naar het begin van de Gorges du Tarn afreizen met een bus en vanuit hier met de rivier mee naar beneden klimmen over rotsen. Daarnaast sprongen we van rotsen af en gleden we langs stenen naar beneden. Dit is zeker een aanrader als je in dit gebied op vakantie bent. De volgende dag kozen we weer voor ‘ontspanning’ en vonden we het tijd om 40 kilometer te kanoën op de rivier. Prachtig uitzicht, heerlijk water en een beetje sensatie door de stroomversnellingen en een waterval.

Al met al kan ik wel door blijven praten over dit land, want het is prachtig. En groot, want dit is maar een klein stukje. Met dit topje van de ijsberg maak ik een start aan mijn blogavontuur, ik hoop dat ik jullie kan inspireren. In mijn volgende blog lees je mijn tips over kamperen!
Afsluitng Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *