Rondreis malaga

Rondreis langs de kust van Malaga

De meesten denken bij een rondreis aan een exotische landen of continenten. Men vergeet dat Europa veel verborgen schatten heeft en zelfs heel dicht bij huis! Ik (Nina) ben de uitdaging met mezelf aangegaan om te bewijzen dat je niet ver hoeft te reizen om datzelfde rondreisgevoel te krijgen. Mijn drie weken durende reis begon bij de kust van Malaga en eindigde in Puerto Banus.

Waar ik naar op zoek was, was een reis die afwisseling had alsmede een grote mate van comfort. Dus had ik een rondreis bedacht, waarin ik van alle gemakken werd voorzien. De gehele reis heb ik per huurauto gedaan en ik heb de mooiste uitstapjes langs deze route heb ik in kaart gebracht.

De reis startte in de stad Malaga naar Torremolinos. Het voordeel van een bezoek aan deze stad is dat het op twintig minuten afstand van Malaga is. Hierdoor kun je dus al snel beginnen met het verkennen van de stad Torremolinos, wat in een dag makkelijk te doen is. Ondanks de korte reistijd is het wel aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken, zodat je rustig alles kunt bekijken. Mooie plekken voor wandelingen zijn Plaza de Europa en het Crocodile Park. Als het in de middag wat warmer begint te worden, is het strand een prettige uitvalsbasis. Voor diegene die van een feestje houden, heeft de stad ook mogelijkheden om het nachtleven te ervaren. De clubs die ik aanraad zijn Disco Pub Frog en de Playa Miguel Beach Club.

Ervan uitgaande dat de vorige dag laat was geëindigd, vervolgde ik mijn reis in de middag naar Benalmadena. De afstand tussen en Benalmadena is met de auto maar negen kilometer. Eenmaal aankomen in Benalmadena bracht ik de middag door in de zeehaven. Daarna loont het om richting het Kasteel Colomares te gaan en een bezoek te brengen aan het Parque De La Palom, om vervolgens rustig naar het strand te gaan. Uiteraard zijn er ook alternatieven, zoals een bezoek aan het SeaLife Aquarium. Zelf ben ik daar geen fan van, omdat dit net zo goed in Scheveningen kan.

De volgende stop was Fuengirola, ongeveer een kwartier rijden van Benalmadena. Fuengirola is een veel bezochte badplaats aan de Costa del Sol. En tevens een uitstekende plek om te zwemmen en goed bij te bruinen. Je kunt er heerlijk over de boulevard struinen of de straten van de historische oude stad verkennen. Voor culturele uitstapjes kun je naar de arena of naar het dierenpark Bioparc Fuengirola. Tegen de avond werd ik aangenaam verrast door de bruisende barretjes waar je terecht kunt voor diverse cocktails. De prijzen zijn zeer aangenaam, dus een extra relax momentje had ik wel verdiend.

Ik vervolgde mijn reis naar Marbella. De afstand tussen Fuengirola en Marbella is slechts een half uurtje rijden. Marbella is meer dan alleen een badplaats. Marbella staat bekend om zijn uitstekende golfbanen, er zijn in de directe omgeving van de stad maar liefst tien te vinden. Veel beroemdheden en kunstenaars komen hier jaarlijks waardoor de stad het ook wel de “Monaco” van Malaga wordt genoemd. Daarnaast kun je heerlijk winkelen in de binnenstad en is het klimaat uitstekend, waardoor de plek ook prima geschikt is om te overwinteren.

Mijn reis eindigde in Puerto Banús, dit is op nog geen kwartier rijden van Marbella. Puerto Banús is een stad dat vergelijkbaar is met Benalmadena en is voorzien van een fanatische haven met veel mooie jachten. Puerto Banús wordt geroemd om de beroemde boulevard. Na aankomst in Puerto Banus is het aan te raden daar heerlijk te eten. Om het cirkeltje rond te maken heb je de mogelijkheid om met de auto in een uur weer terug te keren naar de stad Malaga. Ik raad Malage zeker aan voor iedereen die graag een leuke rondreis wil maken, maar daarvoor niet de oceaan wilt overvliegen. Vluchten vanuit Nederland naar Malaga zijn er genoeg en vaak met een interessante aanbieding. Ik verbleef ik een vakantiehuis in Zuid-Spanje op een kleine 20 minuten van de stad.

Liefs Nina

Rondreis malagaRondreis malaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *