Miami Beach

Stedentrip Miami

Zon, zee, strand, prachtige lange stranden en grote cruiseschepen. In Miami heerst een typisch Amerikaanse sfeer, maar de Caribische invloeden maken de sfeer uniek en het is net allemaal wat relaxter. Omdat Miami zo ontzettend groot is had ik besloten om de stad eens op een andere manier te verkennen, namelijk per fiets. Ik vloog op Fort Lauderdale en ben met de fiets naar Miami South Beach gefietst. Een prachtige tocht langs de kust met lange boulevards, prachtige huizen en dure auto’s.

Fort Lauderdale
Zoals ik hierboven al zei is Miami ontzettend groot en moet je keuzes maken als je er maar een paar dagen bent. Zo heb je de Cubaanse wijk Little Havana, South beach, Florida Keys en de Everglades. Allemaal de moeite waard om te bezoeken. Ik had ervoor gekozen om me op de tocht naar South Beach en Downtown Miami te richten. Wat vaak wordt overgeslagen is Fort Lauderdale als bestemming aanzich, deze stad is ook ontzettend groot en je kunt er heel leuk fietsen. Er zijn mooie stranden, iedereen is super vriendelijk en sportief. Op de stranden wordt beachvolleybal gespeeld en overal die je mensen hardlopen. Dus voor de sportievelingen onder ons: probeer deze stad eens :).

Fietsroute
Ik was er met een vriendin, dus de weg vinden was niet altijd even makkelijk. Je kent het verhaal wel: twee vrouwen en kaartlezen gaat niet altijd goed samen. Maar het voordeel hiervan was dat we op ontzettend veel plekken zijn geweest en rustig alles hebben kunnen bekijken. Langzamerhand gingen we steeds meer naar het zuiden en raakten we steeds dichter bij South Beach, maar de weg ernaartoe was al een vakantie opzich. We hebben genoten van de mooie villa’s en dike auto’s, in Miami is het ook echt zien en gezien worden. Naar mate je dichterbij South Beach komt, kun je door de duinen langs de kust fietsen. Het leuke van deze bestemming is dat het lijkt alsof je op een Caribische bestemming bent, maar je bent gewoon in de VS. De palmbomen en het mooie weer geven je het gevoel alsof je op een tropisch eiland bent.

To do
Naast het strand en mooie weer zijn er ook nog hele andere dingen te doen. Er zijn ontzettend grote shoppingsmalls en winkelstraten, waar je wel een hele dag kunt vertoeven. Daarnaast kun je afreizen naar Downtown Miami, hier is het ook ontzettend gezellig en je kunt bij gezellige lokale restaurants wat eten. Over restaurants gesproken, het aanbod is ontzettend breed. Je kunt eten aan de grote boulevards met uitzicht op de auto’s die langs komen rijden, maar ook kiezen voor een lokaal restaurant met een typisch Amerikaanse sfeer. Maar wat voor veel bestemmingen geldt: kijk verder dan je neus lang is en probeer eens lokale restaurants die niet op de hoofdstraat liggen.

Auto huren
Iets wat ik niet heb gedaan, is een auto huren. Er is zo veel te doen en met een auto kom je overal net iets sneller haha. Dan krijg je de kans om in dezelfde periode ook nog de Everglades en Florida Keys te bewonderen. Daarnaast, als je wat langer de tijd hebt, kun je uiteraard afreizen naar bijvoorbeeld Orlando. Een bezoekje aan Disneyland mag eigenlijk ook niet ontbreken. Iets voor de volgende keer :).

Afsluiting-Ilse

2 gedachten over “Stedentrip Miami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *