Hier moet je op letten bij het kopen van een backpack

Backpack kopen? Hier moet je op letten

Een backpack kopen is niet zo makkelijk als even naar de supermarkt avondeten halen. Er zijn een aantal dingen waar je even aan moet denken, voordat je ermee op reis gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld zowel mannen en vrouwen backpacks. Het verschil zit hem vooral in de schouderbanden, deze zijn bij vrouwen backpacks meer naar buiten geplaatst.

Daarnaast zijn er een tal van merken. Welk merk het beste is of bij je past, is niet te zeggen. Dat is echt zelf uitproberen en vergelijken. Daarom zou ik zelf ook nooit een backpack online kopen. Of in ieder geval eerst in een winkel passen.

Misschien heb je al wel een idee wat voor een backpack je wilt, maar dan komt de grootte van de backpack om de hoek kijken. Dit is afhankelijk waar je naartoe gaat en hoelang je gaat. Maar houd ook vooral in gedachte dat je de backpack ook nog mee moet zeulen. Dus veel kleren en luxe producten klinkt misschien leuk, maar de kans is groot dat je daarna naar de masseur mag. Wat ik zelf heel handig vind, zijn de backpacks die je kunt uitbreiden. Mijn backpack is in principe 55 liter, maar kan worden uitgebreid naar 65 liter. En liggen jouw spullen die je nodig hebt ook altijd onderin? Je hebt ook backpacks die je van onder of voor kunt openmaken. Erg handig!

Overzicht grootte van backpacks
40 liter: enkele dagen hiken
50 liter: voor een langere reis, naar een warm land
60 liter: voor een reis van enkele maanden, naar een warm land
70+ liter: voor een (lange) reis naar een koude bestemming

Inpaktips
Nu heb je je backpack gekocht, maar dan komt het volgende gedeelte. Hij moet worden ingepakt. Het is algemeen bekend dat zware spullen zo dicht mogelijk tegen je rug moeten, zo heb je het minst last van het gewicht. Ik ben zelf heel erg van her sorteren. Dus ik doe onderin mijn rugzak alle spullen die ik niet zo vaak nodig heb, zoals flightbag, ehbo-tasje en poncho. Als ik naar een warm land ga, doe ik daarboven mijn trui, lange broek en jas. Daarna heb ik mijn broeken en t-shirts, vervolgens ondergoed en sokken en tot slot mijn toilettas. Ik heb zijvakjes, daar stop ik vooral vuile was en huis-tuin-en-keukenspullen in, zoals wasmiddel, zaklamp en waslijntje. Ben je benieuwd wat ik verder nog meeneem? Bekijk dan mijn inpaklijst.

Daypack
Een daypack is erg handig, zodat je niet altijd een grote tas hoeft mee te zeulen. Ik zou een daypack zo klein mogelijk houden, dus bijvoorbeeld 15-20 liter. Het is vooral belangrijk dat hij comfortabel zit, omdat je er vaak een hele dag mee loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *