Corte

5 tips die je moet weten over Corsica

Corsica is een Frans eiland, dat is gelegen boven Sardinië in de Middellandse Zee. Veel mensen in mijn eigen omgeving kende het eiland niet of hadden alleen eens van de naam gehoord. Zonde! Corsica is een prachtig natuureiland adembenemende bergen, prachtige wandelroutes en mooie stranden. Ik heb vijf tips op een rijtje gezet.

#1: Actieve vakantie
Corsica is een perfecte bestemming voor vakantiegangers die van een actieve vakantie houden. Vanaf elke dorp en stad starten er mooie wandelroutes langs de kust of door de bergen. Voor de echte fanatiekelingen is er de GR20: de zwaarste wandelroute van Europa. Het is een ontzettend zware tocht, maar zeker de moeite waard. Je slaapt midden in de bergen en gaat volledig terug naar back to basic. Het is ook mogelijk om slechts één of enkele etappes te lopen. Daarnaast is het ontzettend tof om een Canyoningtour te boeken. Je vertrekt met een groep naar een beginpunt van een rivier en klimt, klautert, springt en zwemt tussen alle rotsen. Je komt op plekken waar je normaal niet snel komt, dus dit is absoluut de moeite waard.

#2: Rotsachtige kusten
Rondom Corsica zijn vooral de rotsachtige kusten die het wauw-gevoel geven. De westkust bestaat uit een ruige kustlijn met prachtige rotsen. Dichtbij Ajaccio is het punt La Parata, vanaf hier is het mogelijk om een wandeling langs deze kustlijn te maken. Voor €2 retour ben je hier met de bus vanaf Ajaccio. Daarnaast kun je in Ajaccio een scooter huren om een prachtige route af te leggen langs de kust. De oostkust is wat minder ruig en er zijn wat meer zandstranden. Vooral bij Porto Vecchio zijn de populaire zandstranden te vinden. Cap Corse, het noordelijkste puntje van Corsica, is een locatie met vooral stenen stranden, maar wel met prachtige uitzichten. De kust loopt al snel over in gebergte, wat zorgt voor een bijzonder uitzicht.

#3: Ajaccio
Corsica is relatief gezien best klein, maar er zijn genoeg steden om te bezoeken. Deze kleinschaligheid vind je ook terug in de stadjes. Alles is per voet goed te doen. De hoofdstad van Corsica is Ajaccio. Deze stad is vooral populair onder cruisetoeristen en op maandag tot en met woensdag is de stad ook vol met deze toeristen. Het is raadzaam om Ajaccio op andere dagen van te week te bezoeken, zodat je wat meer op jouw gemak de stad kunt bekennen. De winkelstraat van Ajaccio is met alle gemakken voorzien en wat mij betreft het leukste winkelstraatje van Corsica. Andere steden hebben ook wel winkelstraten, maar niet zo divers. De stad heeft een eigen zandstrand, waar het prima vertoeven is na een dagje winkelen.

#4: Corte en Bonifaccio
De grootste twee verrassingen waren voor mij Corte en Bonifaccio. Corte was vroeger de hoofdstad van Corsica en is tot op heden nog steeds de meest authentieke stad van het eiland. Het eiland is voorzien van een fort, deze is tevens ook te bezichtigen. DBonifacioe stad is hoog gelegen, waardoor er trappen in overvloed zijn. Maar dit geeft juist ook een uniek gevoel en sfeer aan de stad. De straatjes van Corte zijn typisch Frans en ontzettend sfeervol. Bonifaccio is bij aankomst vooral een havenstad, waar boten liggen wat een normaal persoon niet kan betalen. De haven wordt omringt door immense kliffen. Naast de haven ligt een boulevard met restaurantjes. Vanaf de boulevard kun je een trap oplopen, zodat je bovenop de klif komt. Na de klim kom je aan bij het authentieke en oorspronkelijke Bonifaccio. Deze verborgen plek is ontzettend romantisch en de straatjes zijn gevuld met gezellige terrasjes en knusse winkeltjes. En dan nog niet over het uitzicht gesproken.

#5: Roadtrip
Om nou te zeggen dat er één specifieke plek is waar je heen moet gaan, dat is lastig. Daarom is een roadtrip de perfecte oplossing. De bochtige wegen zijn het landschap van Corsica en daarom ook de ideale bestemming voor motorrijders en autorondreizen. Daarnaast zijn de afstanden goed te doen en elk punt van Corsica heeft iets unieks. Het is mogelijk om te backpacken op Corscia, dit is overigens ook goed te doen. Er rijden treinen tussen Ajaccio, Corte, Bastia en Calvi. De oostkust is goed te doen per bus, de tickets zijn echter wel wat duurder de treintickets. Maar liften is ook geen probleem op dit eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *