Zonsondergang Tibau do Sul

Zonvakantie naar Brazilië

Toen ik te horen kreeg dat ik naar Brazilië zou gaan was ik natuurlijk razend enthousiast. Ik dacht eerst altijd gelijk aan Rio de Janeiro, maar tijdens deze reis reisde ik af naar Natal, Pipa en São Miguel do Gostoso. Drie kustplaatsten in het westelijke punt van Brazilië. Vooraf keek ik natuurlijk wat hier allemaal te doen was, maar het viel mij op dat er nog vrij weinig over was te vinden. Nu ik terug kijk is dit zo zonde! Want deze drie plaatsen zijn geweldig en zeker een vakantie waard. En nog een voordeel: het tijdsverschil is in de winter slechts vier uur, in de zomer is dit vijf.

Romantische zonsondergang
Voor vakantiegangers is er in en rondom Pipa ontzettend veel te doen. Pipa is een echte kustplaats, de stranden zijn lang en schoon. Bij diverse barretjes kun je genieten van een koude kokosnoot of verse vruchtensappen, dit was zo ontzettend lekker. Het centrum bestaat uit een lange straat en is erg gezellig. Lokale winkeltjes of restaurants, je kunt je hier prima vermaken. Pipa, van origine een vissersdorpje en later uitgegroeid tot een hippie bestemming, is een knus dorpje, waar toeristen over de hele wereld naartoe komen. De national beauty en de Braziliaanse keuken maken dit dorpje aantrekkelijk. Dolfijnen Tibau do SulLangs de kust zwemmen dolfijnen en schildpadden, de kust bestaat uit duinen, zandsteenkliffen, hagelwitte stranden en een blauwe zee. Met een kayak ben ik de zee opgegaan en op een afstand van minder dan vijf meter ben ik oog in oog komen te staan met dolfijnen. Toen ik Pipa bezocht voelde ik mij niet als een toerist, maar meer onderdeel van de lokale bevolking. Een echte aanrader voor iedereen is een boottocht tijdens zonsondergang. Dit uitstapje is bij de lagune van Tibau do Sul en met een beetje geluk springen dolfijnen tijdens de tocht om de boot heen.

Vermaak
In Rio Grande do Norte staat het buiten zijn centraal. In de week dat ik er was heb ik een buggy-, snorkel-, quad- en duiktour gehad. De buggytours gaan over stranden en duinen, waarbij ik bij meerdere meren stopte om te genieten van het uitzicht of om een duik te nemen. Tijdens de tocht ga je op een lokale pont de rivier over, een unieke toevoeging al zeg ik het zelf. Deze buggytours worden altijd begeleid met een gids.Quadrijden Daarentegen kun je tijdens een quadtour de quad zelf besturen. Op ongeveer een uurtje rijden van Natal worden duik- en snorkelexcursies aangeboden. Deze zijn razend populair, dus wees ervan bewust dat er veel andere toeristen mee gaan. Vanaf São Miguel do Gostoso zijn ook duik- en snorkelexcursies te boeken. Tijdens de excursies zijn grote rotsen, koraalriffen en exotische vissen te zien.

Ongerept paradijs
Een typisch surfersdorpje, wat nog ongerept en onbekend is, São Miguel do Gostoso. Een onontdekt paradijs, dat zeker niet mag worden vergeten. Een lange boulevard loopt dwars door het dorp, met zijstraten naar zee. In deze zijstraten zijn knusse restaurants te vinden, waar ik echt heerlijk heb gegeten. Daarnaast kun je ook voordat je gaan eten bij een gezellig wijnrestaurantje wijnproeven, dit raad ik je zeker aan. Onder het genot van mijn wijntje genoot ik van het uitzicht over het strand en zee. IMG_4521De stranden zijn lang, ongerept en puur. Er zijn weinig toeristen te bekennen, dus je komt al gauw in contact met de lokale bevolking. Wat mij opviel en ook vooral verbaasde was dat er ontzettend goed Engels wordt gesproken in dit dorp, vooral vergeleken met de andere (grotere) omliggende dorpen. Omdat dit nog allemaal vrij rustig is, werd ik tijdens het ontbijt bediend en werd al het eten op tafel gezet. Het kwam heel persoonlijk over, ik vond dit veel leuker dan een buffet.

Enthousiast geworden?
Ben je nou ontzettend enthousiast geworden van mijn reis naar Brazilië en wil je hier zelf ook wel naartoe? Vanaf Amsterdam vertrekt een keer per week een vliegtuig naar Natal en Recife, hierbij wordt een tussenstop gemaakt op Ilha do Sol (Kaapverdië).

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Go Brazil en Cabo Verde Airlines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *